lørdag den 27. oktober 2012

Spøgelsescupcakes




Halloween er lige op over, og hvis man er en af dem, som synes, at denne amerikanske tradition er en lille smule (u)hyggelig med kreativt udskårne græskarlanterner og alt hvad der hører sig til, så er det jo oplagt at bage disse søde (og lidt uhyggelige) spøgelsescupcakes med et twist af pebermynte og chokolade.

(Ca. 16 stk.)

Dejen:

Ingredienser
100 g. blødt smør
150 g. sukker
2 æg str. M/L
2 dl. mælk (stuetemperatur)
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vanillesukker
100 g hakket chokolade
3 tsk. pebermyntearoma
Muffinforme

Fremgangsmåde:
1) Rør smør og sukker til cremet.

2) Pisk æggene i et ad gangen til massen er luftig.
3) Bland hvedemel, bagepulver og vanillesukker og pisk det i æggemassen sammen med mælk.
4) Rør pebermyntearoma og hakket chokolade i dejen, fordel den i formene og bag dem ved 180° C varmluft i 15-20 min.
5) Afkøl kagerne på en bagerist.

Vanillefrosting
Ingredienser:

250 g flormelis
80 g blødt smør
2-3 spsk. mælk
1 tsk. vanillearoma

Fremgangsmåde:
1) Pisk flormelis, smør, mælk og vanillearoma luftigt.
2) Fyld frostingen i en sprøjtepose.
3) Sprøjt små toppe ovenpå de afkølede muffins.

Pynt
Ingredienser:
1 pakke dekorationsfondant
Lidt sovesekulør

Fremgangsmåde:
1) Rul fondanten ud med flormelis, så den ikke hænger fast i bordet.
2) Stik cirkler ud med en skål (Ø 10 cm) og læg dem over kagerne.
3) Saml kanten forneden mellem to fingre 4-5 steder, så fondanten får form som et spøgelse.
4) Øjnene males med lidt sovekulør med en spis genstand, fx en strikkepind.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar