onsdag den 22. august 2012

Red Velvet Cupcakes, TX



















Jeg er netop hjemvendt fra en måneds praktikophold i Houston, Texas, hvilket var en fantastisk oplevelse både faglig og kulturelt set. Her blev jeg præsenteret for en traditionel sydstatskage kaldet Red Velvet Cake, som basalt set er en rød chokoladekage med lækker fluffy cream cheese frosting... Mums! Selvfølgelig kan denne lækre kage også laves som cupcakes og opskriften får i her:

12 stk.

Ingredienser
110 g blødt smør
150 g sukker
1 æg
2-3 spsk. rød konditorfarve
1 tsk. vanillesukker eller vanilleessens
140 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 spsk. kakao
1 ½ dl kærnemælk
½ tsk. hvidvinseddike

Fremgangsmåde
Pisk smør og sukker sammen i en skål.
Tilsæt ægget og pisk til blandingen er jævn.
Tilsæt rød konditorfarve og vanillesukker.
Rør sigtet hvedemel, bagepulver og kakao i blandingen, tilsæt kærnemælk og eddike (eddiken smages ikke i dejen, men bidrager til en flot farve) og rør til dejen er jævn.
Fordel dejen i muffinforme.
Bag kagerne ved 180° C varmluft i 15-20 minutter.
Det er vigtigt at kagerne ikke får for lang tid, da de hurtigt bliver tørre.
Afkøl kagerne på en bagerist.

Creme cheese frosting
12 stk.

Ingredienser
50 g blødt smør
200 g flødeost, gerne Philadelphia Original (ikke light)
300 g flormelis
Evt. 1 tsk. vanilleessens

Fremgangsmåde
Pisk flødeost og smør sammen. Sigt flormelis i lidt efter lidt. Tilsæt til sidst vanilleessens og pisk godt sammen i nogle minutter.

Tip:
Drys med hvide kokosflager eller andet rødt pynt.

5 kommentarer:

  1. De ser godt nok gode ud, følger din blog som fast læser :)

    Kig evt forbi min blog, hvor jeg lige nu har gang i en stor give away :)

    http://miaskageside.blogspot.dk/

    SvarSlet
  2. Hej.

    Tænkte på hvilken smør du bruger?
    Saltet eller usaltet? Kan der bruges margarine i stedet?

    Med Venlig Hilsen
    Sanne Boel

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sanne.

      Til dejen gør det ikke den store forskel, om du bruger saltet eller usaltet smør, men når det kommer til frostingen, så skal der gerne bruges usaltet smør. Jeg vil ikke anbefale at bruge margarine :)

      Håber det var svar nok.

      De bedste hilsner
      Janni / Cupcakehimlen

      Slet
  3. Hvordan opbevarer du dem bedst bagefter?

    SvarSlet
  4. hej kan man udelade hvidvins eddike??

    SvarSlet