torsdag den 24. februar 2011

Chokocupcakes

Ca. 12 stk.

Ingredienser
125 g smør
200 g sukker
1 tsk vanillesukker
3 æg
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
100 g mørk smeltet chokolade (min. 70 %)
Cupcakeforme

Tilberedning
Sæt chokoladen til at smelte, fx i et vandbad.
Rør smør, sukker og vanille blødt.
Pisk æggene i ét af gangen.
Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen.
Tilsæt den smeltede chokolade og rør dejen hurtigt sammen.
Fordel dejen i muffinsformene og bag dem ca. 20-22 min. ved 200˚C.
Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.

Frosting
Som frosting anbefales enten chokoladefrosting eller vanillefrosting.

Tip
I stedet for alm. mørk chokolade kan man også bruge mørk chokolade med smag, fx Toms Extra 70% med smag af hindbær eller lignende. Det giver en spændende smagsvariation.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar