søndag den 13. marts 2011

Cupcakes med marcipan og brombær

For nylig bagte jeg disse skønne cupcakes, som pga. marcipanen blev let sprøde udenpå og deljlig vamsede, men stadig lidt luftige indeni... Samtidig gjorde bærene cupcaken frisk og var en god konstrast til den lidt søde marcipandej. Uhhmm de blev gode og dette er min yndlingsopskrift indtil videre!

Ca. 18 stk.
Ingredisenser
4 æg
3 dl sukker

4 dl hvedemel
1 spsk vaniljesukker
150 g revet marcipan

1 tsk bagepulver
150 g smeltet smør

125 g friske brombær


Tilberedning
Riv marcipanen og halver evt. brombærene.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt.
Tilsæt marcipanen og pisk dejen igennem.
Vend sigtet hvedemel og bagepulver i dejen, og bland derefter den smeltede smør i. 
Ved forsigtigt brombærene i dejen og fordel dejen i muffinsforme.
Bag kagerne ved 175º C i ca. 25 min.
Mærk efter med en gaffel eller strikkepind om kagerne er bagt. Så længe der sidder dej på gaflen, er kagen ikke bagt færdig.
Afkøl kagerne på en bagerist.

Frosting
Som frosting anbefales vanillefrosting.

Tip
Uden for sæsonen kan frosne bær anvendes, men husk at trykke alt væden ud af dem. I stedet for brombær kan også hindbær eller blåbær anvendes eller en blanding af flere forskellige bær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar