tirsdag den 1. marts 2011

Cupcakens historie

Cupcaken blev opfundet i USA i 1800-tallet og var revolutionerende, fordi den sparede tid i køkkenet. Man skiftede metode fra at veje ingredienserne til at måle dem af ved brug af kopper. Madhistorikere har endnu ikke fastslået, hvorfra navnet cupcake udspringer, men der er to teorier. Et: Kagen var oprindeligt bagt i en kop. To: Ingredienserne blev målt af med en kop.

I begyndelsen blev cupcakes indimellem kaldt "number" cakes, fordi det var nemt at huske målene på de ingredienser, som skulle bruges i opskriften: En kop smør, to kopper sukker, tre kopper mel, 4 æg, en kop mælk og en teskefuld bagepulver. I dag er cupcaken tydeligvis ekspanderet til en bred variation af ingredienser, størrelser, former og dekorationer, men dette var en af de første opskrifter til at lave det som vi i dag kender som cupcakes.

Cupcakes var bekvemmelige, fordi de blev hurtigere færdigbagt end større kager. Dengang bagningen foregik i kaminen tog det lang tid at bage en kage, og kagen blev ofte brændt. Muffinsforme, tidligere kaldet "gem pans", var populære omkring skiftet til 1900-tallet, så folk begyndte at bage cupcakes i disse.
Cupcakes er siden blevet en popkultur trend i den kulinariske verden. Cupcake-trenden startede for alvor , da elegant designede cupcakes fra "The Magnolia Bakery" i New York indgik i en episode af "Sex and the City". Det har affødt massevis af bagerier rundt om i verden, som er fuldkommen dedikeret til cupcakes. Derudover findes kogebøger, blogs og magasiner særligt dedikeret til cupcakes.  - Og det kan man jo godt forstå ;)

2 kommentarer:

  1. Tillykke med bloggen, bliver klart fast læser :)
    Glæder mig allerede til at prøve dem med hindbær og hvid chokolade :)
    Kram Svanhildur

    SvarSlet
  2. Jeg elsker dig!!!

    SvarSlet